FAQ

Zijn gedetineerden wel competent?

Onze gedetineerden hebben een zeer diverse achtergrond en beschikken daardoor allemaal over andere ervaringen en competenties. Dat maakt dat wij van vele markten thuis zijn. Daarnaast zijn gedetineerden gemotiveerd: door te werken verdienen ze zakgeld, doen ze nuttige werkervaring op, kunnen ze een (deel)vak leren en besteden ze hun dag nuttig.

Beschikt Cellmade over eigen opslagruimten?

Ja, de meeste locaties beschikken over voldoende – en uiteraard zeer veilige – opslagruimten om uw producten (tijdelijk) op te slaan.

Hoe bewaakt Cellmade de kwaliteit?

Voor iedere opdracht worden gedetineerden gescreend. Het productieproces vindt ook steeds plaats onder toezicht van bekwame werkplaatsverantwoordelijken. Processen voor kwaliteitscontrole zijn uitgetekend.

Hoe snel kan Cellmade starten met mijn opdracht?

In principe heeft u binnen drie werkdagen een offerte in huis. Mocht het gaan om een bijzondere opdracht, dan kan dit wat langer duren. Maar dat gaat altijd in overleg met u. Bent u akkoord met de offerte? Dan kunnen we in de meeste gevallen snel aan de slag. Uiteraard hangt dit wel af van de precieze aard en omvang van de opdracht.

Kan ik een rondleiding krijgen in de werkplaatsen?

Natuurlijk! We laten u graag zien hoe we te werk gaan en wat we u te bieden hebben. Neem contact met ons op om een afspraak te maken met een van onze accountmanagers.

Kunnen gedetineerden ook op verplaatsing werken in mijn bedrijf?

Dit kan helaas niet. Wel is het natuurlijk mogelijk om ex- gedetineerden aan te werven of gedetineerden onder bepaalde strafuitvoeringsmodaliteiten (elektronisch toezicht, halve vrijheid). Deze groep heeft een werknemersstatuut terwijl gedetineerden die in de gevangenis verblijven dit niet hebben.

Levert Cellmade dezelfde kwaliteit als een regulier productiebedrijf?

We zijn een volwaardig productiebedrijf. U kunt dus dezelfde kwaliteit en service verwachten als van een regulier productiebedrijf: we leveren hoogwaardige producten en diensten. En dat doen we uiteraard binnen de afgesproken levertijd en volgens de leveringsvoorwaarden.

Wat zijn de voordelen van Cellmade ten opzichte van een regulier productiebedrijf?

Met meer dan 30 penitentiaire werkplaatsen is Cellmade verspreid over het hele land. We beschikken over 11 000 arbeidskrachten waardoor we heel flexibel zijn. Daarnaast bieden we onze diensten aan voor een aantrekkelijke prijs. Dat kan omdat we geen winstoogmerk hebben. Een ander voordeel is dat uw kostbare producten gegarandeerd veilig staan binnen onze muren. En ten slotte: als u werkzaamheden door ons laat uitvoeren, dan kunt u ook nog eens invulling geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Zijn er bepaalde opdrachten die geweigerd worden omwille van veiligheidsoverwegingen?

In principe zijn quasi alle werkopdrachten mogelijk. We houden ons hierbij uiteraard wel aan de regelgeving betreffende arbeidsveiligheid en milieu.

Contact

Informeer naar de mogelijkheden. We vertellen graag wat we voor u kunnen betekenen. Contact